Lalla Vinde avaa ovensa

Maaseutukeskus Villa Landen aulasta saa pian taas suunsa makeaksi, kun kaffekollektiv Lalla Vinde avaa luukkunsa lauantaina 11.2. kello 11.00. Aloitusajankohdaksi valittiin FixFilmFestival -viikonloppu, joten tarjolla on naposteltavaa niin leffaan kuin väliajoillekin.

Lalla Vinde on paikallisen osuuskunnan pyörittämä, olohuonemainen kahvila Kemiönsaarella.
Lalla Vinde on avoinna arkisin 10–17, sekä tapahtumien yhteydessä. Reilun Kaupan kahvia voi noutaa luukulta jo aamukahdeksasta saakka. Lounasta tarjoillaan 11–14. Kahvilan ruokavalikoima on laadukasta ja puhdasta painottaen lähi- ja luomuraaka-aineita. Menu vaihtelee teemoittain sekä vuodenajasta riippuvien sesonkituotteiden mukaisesti.

“Lähitulevaisuudessa hankitaan myös kunnollinen espressokone ja järjestetään baristakurssi kaikille saaren kahvifaneille”, kertoo osuuskunnan hallituksen puheenjohtaja Jere Rinne.


Tekemistä kaiken ikäisille

Lalla Vindessä on tarkoitus järjestää vähintään kerran viikossa yhteisöilta, jolloin kahvila on auki pidempään. Ensimmäinen tapahtuma on Rusettivalssit, jossa nimensä mukaisesti tanssitaan valssia ja opetellaan askelia osaavan opettajan kanssa. Tulevissa teemailloissa ja työpajoissa saadaan opastusta esimerkiksi Tai Chin saloihin, villivihannesten käyttöön, matkataan lautapelien maailmaan, kokataan konsonantit-poistavaa chilisalsaa, lauletaan, pidetään levyraatia, laitetaan kampaus kuntoon ja tehdään käsitöitä.

“Haluamme rakentaa yhteisöllisen, lämminhenkisen tupakeittiön, paikan, johon jokainen on tervetullut rentoutumaan, oppimaan uutta tai esiintymään. Lalla Vinden tila sopii yhdistysten ja kerhojen kokoontumisille, äiti-lapsi-tapaamisille, nuorten iltapäiviin; olemme vastaanottavaisia uusille ideoille. Tavoitteena on saada ihmiset osallistumaan, ja toivomme, että kaiken ikäiset saarelaiset ehdottaisivat itseään kiinnostavia teemailtoja ja työpajoja – tai tulisivat jopa vetämään niitä,” kannustaa Rinne.

Osuuskuntalaisten ajatuksena on ilahduttaa asiakkaita kokki-vierailuilla ja tarjota catering-palveluja. Lisäksi tulossa on pieni, paikallisten tuotteiden myymälä, pokkareiden ja lehtien vaihtopiste sekä lelulainaamo.
Voittoatavoittelematon malli

Lalla Vinde yhteisökahvilaa pyörittää Osuuskunta Vinde, joka on yhteiskunnallinen ja voittoa tavoittelematon yritys. Osuuskunnan tarkoituksena on osaltaan parantaa Kemiönsaaren yhteisöllisyyttä osallistamisen ja yhteisen tekemisen avulla – äidinkielestä riippumatta. Vinden toiminnan arvoihin kuuluvat sosiaalisesti kestävä kehitys, reiluus, leppoisuus ja leikkisyys.

Osuuskunnan muodostaa monialainen tiimi, jossa on tällä hetkellä kymmenen jäsentä. Kahvilatoiminnan lisäksi osuuskuntalaiset tarjoavat erilaisia konsultointi- ja koulutuspalveluita. Lalla Vinden Vinde-konsepti on osuuskunnan kehittämä ja sitä aiotaan myöhemmin tarjota monistettavaksi muillekin paikkakunnille ja yhteisöille.

Tervetuloa Lalla Vindeen, yksin tai kavereiden kanssa. Seuraa tapahtumia ja päivän menua nettisivuilta lallavinde.fi tai facebook.com/lallavinde sekä twitteristä @lallavinde /#lallavinde.
Lisätietoja antavat:

Hallituksen puheenjohtaja Jere Rinne / 044 794 5708 /  jere.rinne@gmail.com
På svenska Hanna Mehtonen-Rinne / hanna.m.rinne@gmail.com
Kahvilavastaava Sari Kippilä / 040 533 18 63 sari@quitu.com